< p>

Een initiatief van FourApps en Kansa

 

 App naam registreren
in Apple Store en Android

Stel uw idee veilig en laat Kansa uw appnaam registreren.

App naam registreren voordat het te laat is:
Ik heb een idee voor een app (naam)!

Voor het registreren van een app naam in de Apple App Store geldt net als bij het registreren van een domeinnaam op internet: de naam moet uniek zijn. Dubbele namen worden niet geaccepteerd. Een goede app namen registreren waarop mensen zoeken, is helaas in de Apple App Store een heel stuk lastiger dan het registeren van een domeinnaam. Omdat we een sterke toename in het zoekgedrag in app's zien, zijn we op zoek gegaan naar een manier om het registreren van goede app namen voor bedrijven en organisaties in de Apple App Store gemakkelijk te maken. Het resultaat is een strategische alliantie tussen Kansa en Mario Tijssen, eigenaar van FourApps. Op deze en de onderliggende pagina's leggen we u graag uit hoe we voor u gemakkelijk een goede app naam vast kunnen leggen, ook als u nog niet over een app beschikt, maar wel alvast zeker wilt zijn dat die goede naam voor de toekomst zeker is gesteld voor gebruik door uw bedrijf of organisatie.

De naam van een app is erg belangrijk en kan een groot deel uitmaken van het uiteindelijke succes van uw app. Een goede naam is gemakkelijk te onthouden, klinkt vaak lekker in de oren en is kort maar krachtig. Daarnaast wordt er steeds vaker gezocht naar app's en zijn zoekmachines als Google zeer intensief bezig dit zoekgedrag eenvoudig mogelijk te maken. Mensen gebruiken de normale zoekbegrippen voor zoekmachines ook voor het zoeken in naar app's. Nu al toont Google in haar zoekresultaten interessante app's, afhankelijk van het zoekwoord dat wordt gevraagd. Ook voor app's is zoekmachineoptimalisatie dus erg belangrijk en helpt een goede naam!

Heeft u een goede app naam in gedachten voor een app die u (ooit) wilt (laten) ontwikkelen? Of denkt u dat u een geweldige app naam heeft bedacht die wellicht iemand anders weleens zou willen gebruiken? Nu of in de toekomst? Dan is het noodzakelijk om deze app naam snel vast te leggen, voordat iemand anders u voor is! Apple geeft app namen maar één keer uit per store (landgroep)!Bij Android ligt het voorgaande verhaal totaal anders, daar geldt niet dat een app naam uniek moet zijn. Desondanks bieden we aan om uw app naam ook voor Google Play vast te leggen.

IS DEZE APP NAAM NOG BESCHIKBAAR IN DE APP STORE?

Graag toetsen wij gratis voor u de beschikbaarheid van de door u gewenste naam in de Apple App Store. Vul het contactformulierin en u krijgt snel een reactie!

Een app naam registreren geeft u rust

Het vastleggen, claimen ofwel registreren van een app naam biedt u de zekerheid dat niemand anders met uw naam aan de haal gaat. Op deze manier kunt u in alle rust uw idee voor een app verder uitdenken of uw app laten ontwikkelen.

Ook als u op dit moment nog geen concrete plannen heeft is het belangrijk om alvast aan de toekomst te denken en uw naam in de App Store van Apple veilig te stellen. Zo voorkomt u dat u in de toekomst achter de feiten aanloopt en mooie of belangrijke  zoeknamen al vergeven zijn.

Uw app naam vastleggen

Een app naam kunt u zelf registreren, maar dat is in de App Store van Apple lastig. U  dient over een ontwikkelaars account bij de App Store te beschikken waarvoor u per jaar moet betalen. Ook moet u goed weten aan welke criteria uw aanvraag moet voldoen zodat u deze in één keer goed kunt indienen. Bij het indienen van de aanvraag dient uiteindelijk een werkende app aan Apple aangeleverd te worden welke voldoet aan alle richtlijnen.Bent u geen app-ontwikkelaar of heeft u nog geen echte app, besteed het registreren van uw app naam dan uit om te voorkomen dat uw aanvraag niet gehonoreerd wordt en dat uw naam door anderen geregistreerd kan worden!

Hoe registreer ik een app naam?
Registreer uw app naam via Kansa-FourApps

Als u zorgeloos uw app naam wil laten vastleggen zonder dat u zich moet bemoeien met ontwikkelaarsaccounts en aanvraagprocedures, laat dan Kansa-FourApps uw app naam claimen. Wij hebben ervaring in het vastleggen van app namen en weten waar een registratieaanvraag precies aan moet voldoen. Zo kunt u uw idee beschermen tegen andere partijen die uw app naam kunnen opeisen. Laat niemand beslag leggen op uw bedrijfsnaam, uw productnaam of interessante zoektermen en neem vandaag nog contact met ons op.

GARANTIE!

Kansa-FourApps garanderen u bij opdracht dat uw app aan alle dan geldende eisen van de recentste versies voldoet en dat uw app naam wordt geaccepteerd. Mocht het ons, om wat voor een reden dan ook, niet lukken uw app naam te registreren, dan betaalt u helemaal niets, ook niet voor het werk dat we al voor u hebben verricht om uw app naam geregistreerd te krijgen!

Voor iOS apps in de App Store

Kansa-FourApps kan u helpen uw app naam vast te leggen voor  de App store van Apple (iOS). Het aandeel van iOS betrof in juni 2014 ongeveer 44%. Leg uw app naam daarom via ons zo snel mogelijk vast bij de App Store. Zo heeft u uw naam al voor bijna de helft van de Nederlandse smartphones gereserveerd!

Apple heeft 26 App Stores, welke elk een regio/taal vertegenwoordigen. U legt uw naam vast binnen één of meerdere App Stores, afhankelijk van uw marktgebied.

 

iOS app namen in de App Store registreren

Voor Android in Google Play

Omdat namen in Google Play niet uniek hoeven te zijn, is het 'met het oog op de toekomst' registreren van uw app naam in Google Play niet noodzakelijk. Is uw app klaar dan kunnen we uiteraard uw app naam ook voor Google Play registreren en uw app live zetten. Op dit moment beschikt Google Play over het grootste marktaandeel in aantal app's. Niet onbelangrijk dus voor elke app.

'Website' app in Apple App Store

Heeft u een responsive website? Dan kunt u kiezen voor de website app. Deze app toont uw volledige website, of onderdelen daarvan.

Met deze optie heeft u voor weinig geld uw app naam vastliggen in de App Store van Apple. De app synchroniseert met uw website en toont dus altijd de meest actuele informatie.

Voorbeeld? Zoek eens op Kansa in de App Store!

Prijs: € 999,-
Hosting kosten per jaar: € 249,-


'Starters' app in Apple App Store

De Starters app biedt u de mogelijkheid om informatie in de vorm van een app met u doelgroep te delen.

Waar de 'Website app' zich vormt naar uw website kunt u met de 'Starters app' volledig van uw website design afwijken en informatie en functionaliteit aan uw doelgroep bieden in een volwaardige app vorm.

Prijs: € 1.470,-
Hosting kosten per jaar: € 249,-


Bestaande app naam kopen in Apple App Store

Sinds 2009 is Mario Tijssen van FourApps begonnen met het vastleggen van diverse app namen. De teller staat, na bijna 6 jaar, op ongeveer 10.000 namen binnen 26 verschillende App Stores!

U kunt namen van ons kopen. Wij zorgen dan dat de naam aan uw developer account wordt overgedragen of u koopt de rechten voor gebruik binnen ons account.

Prijs: op aanvraag


Neem contact met ons op!

Meer weten? Bel of mail ons voor meer informatie.

Opties

Naast bovenstaande apps bieden we diverse opties waarmee u nog meer uit uw app kunt halen. Zoals:

Push notificaties
Een push notificatie is een berichtje dat in het berichtencentrum en toegangsscherm of beginscherm van een iOS apparaat wordt getoond. Een voorwaarde is dat men push notificaties van uw app moet toestaan.

App CMS
Wanneer u kiest voor een 'Starters' app bieden wij u de mogelijkheid om de inhoud van deze app te bewerken via een Content Management Systeem. Op deze manier kunt u zelf de content van uw app aanpassen zonder dat u ons hiervoor hoeft in te schakelen.

App naam registeren - Voorbeeld push notificatie

Push notificatie
handmatig

Met deze optie kunt u uw push notificatie zelf schrijven en met één druk op de knop naar alle mensen sturen die uw app hebben geïnstalleerd.

Het sturen van push notificaties is een krachtige tool om aandacht van uw doelgroep te vragen. Zo kunt u ze bijvoorbeeld inzetten voor acties of bij een evenement!

Prijs: € 6,00 per maand

Push notificatie
op basis van locatie

Geofence push notificaties zijn berichtjes die automatisch verstuurd worden wanneer een gebruiker van uw app een bepaald gebied betreedt.

Zo kunt u een gebruiker aansporen om bij u binnen te lopen wanneer deze bij u in de buurt is of kunt u uw vestiging extra onder de aandacht brengen.

Prijs: € 9,50 per maand

App CMS voor 'Starters' app

Als u zeer sporadisch de inhoud van uw app wilt veranderen dan kunt u deze aanpassingen aan ons doorgeven, waarna wij deze binnen de prijsafspraken voor u doorvoeren.

Indien u echter regelmatig aanpassingen in de inhoud van uw app wilt doorvoeren, kan het interessant zijn om daarvoor een CMS te gebruiken. Zo kunt u zelf, zonder tussenkomst van Kansa-FourApps, inhoud aan uw app toevoegen, wijzigen of verwijderen.

Naast toegang tot het CMS-systeem, ontvangt u een persoonlijke training waarin u uitleg over de werking van het systeem krijgt. Na deze training kunt u geheel zelfstandig aan de slag met de inhoud van uw app.

Prijs: op aanvraag
 1) eenmalig inrichten systeem + persoonlijke training
 2) abonnement op CMS systeem


Hoe verloopt een aanvraag?

1. Gewenste app naam doorgeven
U geeft ons aan welke app naam of app namen u wilt laten vastleggen en in welke App store (landgroep).

2. Beschikbaarheidscheck
Wij controleren of de app naam door ons geclaimd kan worden bij de App Store van het door u gewenste land en koppelen de mogelijkheden aan u terug.

Op dit moment zijn wij in het bezit van ongeveer 10.000 geregistreerde app namen. Als uw app naam nog niet door ons geregistreerd is gelden onze normale tarieven. Prijzen van app namen die wij in het verleden al geregistreerd hebben zijn op aanvraag.

3. Keuze app
Naamregistratie geschiedt altijd door middel van het uploaden van een app naar de App Store. Deze app dient aan de eisen van Apple te voldoen. Wij weten precies wat die eisen inhouden waardoor we snel een app voor u kunnen bouwen die aan de minimum eisen voldoet. Zo bent u er zeker van dat de app wordt toegelaten en uw naam veiliggesteld is. In de toekomst kunt u uw app verder uitbouwen.

De opties:
- 'Website' app
- 'Starters' app
- Maatwerk app (prijs op aanvraag)

Ook kunt u kiezen of de app live in de App Store moet komen te staan of niet.

4. Opdracht geven en naamregistratie
Wanneer u Kansa-FourApps opdracht geeft en u de benodigde startinvestering heeft voldaan (50% vooraf en 50% bij oplevering) zorgt Kansa-FourApps voor een registratie binnen de App Store, op ons developers account of op uw eigen developers account. Vanaf dit moment is uw app naam bezet en veiliggesteld.

5. Veiligstelling app naam
Als u gebruik maakt van ons developer account, Kansa-FourApps, betaalt u ons jaarlijks een vast bedrag om de app naam bezet te houden (zie onderstaand licentie en hostingskosten).

6. Doorontwikkelen, overdragen of doorverkopen app naam
Mocht u uw app willen laten doorontwikkelen dan kunnen wij u daar volledig in voorzien.  Van simpele tot complexe apps.

7. Overdragen of doorverkopen app naam
Kiest u voor een 3e partij, dan kunnen wij op het gewenste moment, mits aan alle betalingsverplichtingen is voldaan, de app overdragen aan uw app ontwikkelaar. Voor het verhuizen van de app naar een ander account brengen wij extra kosten in rekening.

Prijzen overzicht app naam registreren

App naam vastleggen
App naam vastleggen met ‘Website app’ € 999,-

App naam vastleggen met ‘Starters app’ € 1.470,-

App naam vastleggen met maatwerk app Prijs op aanvraag

App naam kopen uit assortiment Prijs op aanvraag

Jaarlijkse kosten (verplicht)
Bijdrage licentiekosten en hostingskosten € 249,- per jaar

Opties
Handmatig push notificaties versturen € 6,00 per maand
Push notificaties versturen op basis van locatie € 9,50 per maand
Ontwikkeling of doorontwikkeling app Prijs op aanvraag
CMS voor ‘Starters’ app:
- Inrichten systeem + persoonlijke training Prijs op aanvraag
- Maandelijks abonnement CMS Prijs op aanvraag

Wilt u meer weten over het registreren van een app naam?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Bel ons of gebruik het contactformulier van deze website.