< p>

Pagespeed Tools

Uw pagespeed uitrekenen

Google vindt de gebruikerservaring op uw websiteerg belangrijk. Een van de punten die de gebruikerservaring beinvloed is de snelheid van uw website.. Deze factor wordt namelijk mee genomen in de formule die Google hanteert om de ranking van uw website te bepalen. Ook bij AdWordsneemt Google deze factor mee. Pagespeed heeft in onbekende mate invloed op de Quality Score die Google aan uw advertentie toewijst en kan in die zin dus ook invloed hebben op de prijs die u voor een click betaald. Het is dus zowel voor uw zoekmachine optimalisatieals voor uw eventuele AdWords campagne noodzakelijk dat u uw pagespeed goed op orde heeft. Op desktop, maar ook op mobiel!

Met de button hieronder kunt u uw pagespeed uitrekenen en krijgt u direct verbeterpunten van Google aangedragen waarmee u uw pagespeed zou kunnen verbeteren.


Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de snelheid van uw website. Bijvoorbeeld de kwaliteit van uw hostingspartij, of uw website "schoon" gecodeerd is, maar ook de afbeeldingen van uw website kunnen invloed hebben. Hoe groter de afbeelding hoe langer het duurt dat deze gedownload is.

Vaak bevatten afbeeldingen informatie die de bestandsgrootte onnodig groot maken. Gebruik onderstaande tools om uw afbeeldingen van deze informatie te ontdoen. In bijna alle gevallen heeft dit een positief effect op de pagespeed van uw website.

Programma's voor beeldbewerking

Met beeldbewerking programma's zoals Photoshop of GIMP (gratis) kunt u gemakkelijk uw foto's op het juiste formaat snijden en met diverse kwaliteitsinstellingen opslaan. Zorg voor een juiste mix van voldoende beeldkwaliteit en een zo klein mogelijke bestandsgrootte.

Programma's voor afbeeldingscompressie

Om de afbeelding nog verder te comprimeren kunt u een afbeeldingscompressor gebruiken. Er zijn verschillende tools beschikbaar om verdere, lossless compressie van JPEG- en PNG-bestanden uit te voeren, zonder dat dit een negatieve invloed op de afbeeldingskwaliteit heeft.

Voor JPEG raadt Google jpegtranof jpegoptim(alleen beschikbaar voor Linux; voer dit uit met de optie --strip-all) aan.

Voor PNG adviseert Google OptiPNGof PNGOUT.

Zelf gebruiken we bij Kansa File Minimizerom onze afbeeldingen te verkleinen.